Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration

Bengt MalmgrenRapport om karismatisk förnyelse i de nordiska länderna sammanställd av Bengt Malmgren september 2021 (engelska)

2021-10-10

  CHARIS moderator slutar

  Jean-Luc Moens tillkännager sitt beslut i brev till vännerna i Karismatiska förnyelsen

  Bengt Malmgren 0 3019 Article rating: No rating

  CHARIS internationella moderator Jean-Luc Moens har begärt att bli entledigad från sitt uppdrag på grund av sjukdomsfall i familjen, och Kardinal Kevin Farell, prefekt för Dikasteriet för lekmännen, familjen och livet har accepterat hans begäran. Moens beskriver situationen i ett öppet brev till alla vänner inom Katolska karismatiska förnyelsen.

  Katolsk karismatisk förnyelse. Nyhetsbrev från Bengt Malmgren

  Mars 2021

  Bengt Malmgren 0 3320 Article rating: No rating

  F Raniero Cantalamessa fastepredikan om omvändelse. CHARIS moderator Jean-Luc Moens: Katolsk karismatisk förnyelse inte en rörelse utan en ström av den Helige Andes nåd för hela Kyrkan. CHARIS och den kristna enheten - nyinrättad ekumenisk kommission. Ekumenisk pingstvigilia on line 22 maj. F Brieven, kardinal Suenens personlige sekreterare, YouTube-klipp.

  CHARIS inbjuder till Ekumenisk pingstvigilia 22 maj kl 21.00

  Online-sänt event från Rom, Jerusalem m.fl städer

  Bengt Malmgren 0 2393 Article rating: No rating

  I varje stad kommer vi att ledas i bön av kristna från olika kyrkor och gemenskaper. Alla tillsammans vill vi be till den Helige Ande om en ny Pingst över världen. Vi kommer att ha glädjen att åberopa den Helige Ande i Jerusalem, staden där den första Pingsten ägde rum. 

  CHARIS och den kristna enheten

  Nyinrättad kommission skall främja enheten

  Bengt Malmgren 0 3231 Article rating: No rating

  CHARIS som betjänar Katolska Karismatiska Förnyelsen har inrättat en kommission för kristen enhet, “Christian Unity Commission” (CUC) med syfte att främja och arbeta för enhet i Kristi kropp, såsom det uttrycks i Jesus Kristus bön i Joh 17:21.

  Katolsk karismatisk förnyelse - inte en rörelse utan en ström av den helige Andes nåd för hela Kyrkan.

  Bengt Malmgren 0 3041 Article rating: No rating

  I sista webb-utgåvan av CHARIS Magazine skriver Jean-Luc Moens, moderator för CHARIS internationella service-gemenskap. Han betonar det som sagts från början, att den Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan (CCR) inte är en rörelse i vedertagen mening, utan en ström av nåd för hela Kyrkan.

  RSS
  First2345791011Last