sv-SEpl-PLen-GBes-ESde-DE
  Nyheter
  |  Login

EasyDNNNews

MINIMISE
Event date: 06/02/2019 - 11/02/2019 Export event
Broder Elia Cataldo
Bengt Malmgren
/ Categories: Andliga nådegåvor

Broder Elia Cataldo

Munk med övernaturliga gåvor som besöker församlingar i Sverige 6-11 februari 2019

6/2 Borås kl 18.00 S:t Sigfrids församling Fjällgatan 34 

7/2 Göteborg kl 18.00 Kristus Konungens församling Parkgatan 14 

8/2 Jönköping kl 18.00 S:t Franciskus församling Klostergatan 70 B 

9/2 Ljungby kl 17.00 S:t Stefan kapell Blomstadsvägen 21 

10/2 Värnamo kl 11.00 Marie Födelses församling Oxtorgsgatan 2 

11/2 Täby/Stockholm kl 18.00 Vår Frus församling Konvaljevägen 4 B


Vem är Broder Elia?

Eva Johansson som är huvudarrangör för Broder Elias besök i Sverige har sammanställt nedanstående text:

Broder Elia Cataldo föddes den 20 februari 1962 i Francavilla Fontana i Italien. Han var ett av familjens åtta barn. Redan som liten pojke på sju år fick han visioner av änglar och vid tio års ålder uppenbarade sig Guds Moder Maria för honom samt senare även pater Pio. 

Vid 18 års ålder flyttade han till Milano, där han bl a fick arbete som brevbärare. Vid ett tillfälle när han skulle lämna över ett paket till Kapucinerklostret får han en ingivelse att gå med i ordern. Under åren 1985-1994 var han ordensbroder hos Kapucinerna i Lombardiet. Den 11 februari 1990 fick han synliga stigmata under liturgin i närvaro av sina ordensbröder. Läkarna kunde inte förklara det mystiska. Han hade svårt att acceptera stigmata och bad Gud att ta bort dem, eftersom han inte kände sig värdig att ha dem. 

Efter ett tag lämnade han kapucinerorden, för att följa Guds plan, som var att grunda brödraskapet ”Guds Apostlar” (”Apostoli di Dio”) och därefter flyttar han till ett övergivet Franciskanerkloster i Calvi i Umbrii. Där verkar han än idag tillsammans med sina medbröder och systrar. Deras främsta uppgift är att ”Ora e labora”, ”be och arbeta”. De tar hand om de behövande fattiga och ger husrum, mat och undervisning i troslära. 

Broder Elia fick många nådegåvor, som helandets gåva, bilokation och att kunna läsa i människornas hjärtan. Broder Elia upplever varje år under påskveckan korsfästelsen, samma som Jesus upplevde på Golgata. Varje sista veckoslut i månaden tar broder Elia emot tusentals pilgrimer, som ber om råd, tröst och förbön. 

Alltsedan han fått stigmata har kyrkans representanter observerat honom. På begäran av ärkebiskop Umbrii Vincenzo Paglii skickades han till New York för läkar- och psykiatrisk undersökning. Undersökningen pågick i flera månader. Läkarna ville fastställa Elias visioner och veta med vem han talar med. Vid utfrågningen, ”vem talar du med”, hörde broder Elia Jesus röst i sitt hjärta, som sade: ”Svara de inte, annars tror de att du är tokig. Gå ut istället med de till den närmaste kyrkan och gör ett foto av en vit vägg - det blir beviset. Läkarna skickade fotografer för att köpa en engångskamera åt broder Elia, så han kunde ta ett foto av en till synes vit vägg. I filmnegativet hittar läkarna och psykiatrikerna till sin förvåning ett foto av Jesus Kristus ansikte (som kan ses på första sidan av annonsen, Jesus före korsfästelsen). De blev mållösa och lämnade honom i fred. 

Sedan dess har Katolska kyrkan slutat med att undersöka honom. Från år 2001 reser broder Elia runt om i världen och vittnar om den levande Jesus Kristus och Hans oändligt stora kärlek. Han är ett sant vittne om Kristus i den moderna sekulariserade världen. Broder Elia kallar sig själv för en ”åsna”, han säger att det är p.Pio som kallar honom för ”åsna”. Men det är just på en åsna som Jesus red in till Jerusalem!

/Eva Johansson

Print
4318 Rate this article:
4.0

Documents to download

Please login or register to post comments.

Theme picker

Enter Title

   MINIMISE

Lägg till innehåll...xxx