Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration
Bengt Malmgren

Katolsk Karismatisk förnyelse december 2020

Nyhetsbrev från Bengt Malmgren

På CHARIS hemsida finns senaste nytt, bl.a. om det internationella ungdomseventet under allhelgonahelgen med bl.a. tal av F Cantalamessa och påve Franciskus.

Påve Franciskus uppmaning till ungdomarna att öppna våra hjärtan för den Helige Ande må gälla oss alla, unga som gamla:

"We have to open our hearts so that the Holy Spirit creates that encounter with Jesus. We have to give the Spirit the opportunity to enter in us and lead us on this path of holiness. You, young people, don’t think that holiness is an unattainable thing, it is the Christian way of every day. Look no other way...
Open your heart to the Spirit so that he transforms the life of each one of you.
May God bless you! and please don’t forget to pray for me."

 

Bönegrupper och kommuniteter i Sverige

Förteckning över bönegrupper och karismatiska kommuniteter som vi känner till i Sverige finns här
Om det finns fler som vi inte känner till, var snäll och meddela mig gruppens namn, var ni träffas och kontaktperson så förs ni upp på listan.

 

KKS har upphört. "National Service of Communion" skall bildas.

Sedan den nya organisationen för CHARIS har trätt i kraft pingsten 2019 finns inte längre någon centralt organiserad struktur på nationell nivå i Sverige. Tidigare KKS har upphört. I den nya organisationen vill man ha en mindre byråkratisk form, mera inriktad på kommunikation än på struktur och ledning. På nationell nivå skall finnas en "National Service of Communion" bestående av representatner från de olika bönegrupperna och kommuniteterna i landet. 

Målsättningen är att bygga upp och stärka den mångfacetterade karismatiska familjen i landet. Den skall vara så inklusiv som möjligt och ta in alla verksamheter som definierar sig som karismatiska.

Man kan utse en moderator och man skall kunna sända representanter till möten på Europeisk och internationell nivå. En moderator bör kunna representera hela den karismatiska förnyelsen i landet i dess mångfald utan att favorisera någon grupp eller inriktning.

 

Karismatiska förnyelsen i Sverige Facebook-grupp: Du kan ansöka om medlemskap.
https://www.facebook.com/groups/347952895315657/ 
Observera, för att bli godkänd i gruppen vill vi att ni berättar vilken församling ni tillhör och vilken bönegrupp/karismatisk kommunitet ni brukar delta i. Finns ingen grupp i församlingen, skriv då det, ni kan ni bli medlemmar i Facebook-gruppen ändå.

 

CHARIS jul-donationskampanj - Ge ett bidrag!

CHARIS har ingen stor organisation men ett kontor i Vatikanen för att kunna tjäna Karismatiska förnyelsens uppdrag och är beroende av stöd från övriga världen, ingenting är gratis. Överväg vad din gåva skall vara. Man kan sätta in ett bidrag via denna länk:

https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=8ADKV3WMVD53G


 

Stiftsvallfärd till Vadstena 2021

Karismatiska förnyelsen i Sverige sker i samverkan med våra lokala församlingar, kyrkoherdar och biskop Anders. Vi skall inte vara isolerade grupper utan hela tiden ha inriktningen att karismatiskt liv och de andliga nådegåvorna skall genomsyra hela kyrkan och bidra till att den byggs upp.

Stiftsvallfärden till Vadstena 4 september 2021 kommer att ha temat: VI BEHÖVER DEN HELIGE ANDE FÖR ATT BLI EN MER UTÅTRIKTAD OCH EVANGELISERANDE KYRKA. Det är på sin plats att vi inom Karismatiska förnyelsen engagerar oss i detta genom att förbereda oss i bön och självklart vara med på själva dagen.
 

Med detta ber jag att få önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

/Bengt Malmgren
tel 070-7212742

 

CHARIS hemsida: 
https://www.charis.international/en/home/
CHARIS på Facebook: 
https://www.facebook.com/charisoffice/

Karismatisk förnyelse i Sverige: 
hemsida: http://karismatiskfornyelse.se
Facebook: https://www.facebook.com/groups/347952895315657/

Previous Article Karismatisk förnyelse oktober 2020
Next Article Böneveckan för kristen enhet
Print
5640 Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.