Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration

Bengt MalmgrenRapport om karismatisk förnyelse i de nordiska länderna sammanställd av Bengt Malmgren september 2021 (engelska)

1 month ago

  Vad är CHARIS?

  Specialutgåva av CHARIS Magazine förklarar allt om tillblivelsen av CHARIS, den nya organisationen för Vatikanens kontdakt med och stöd åt Karismatiska förnyelsen (CCR)

  Bengt Malmgren 0 228 Article rating: No rating

  CHARIS är en entitet (eng "body") tillskapad av Den Heliga Stolen genom Dikasteriet för lekmännen, familjen och livet. Dess syfte är att vara kontaktlänk till och främja den världsvida Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan (CCR).

  Karismatisk förnyelse i Katolska kyrkan. Nyhetsbrev maj 2021

  Bengt Malmgren 0 738 Article rating: No rating

  I detta brev: Rörelsernas Pingst med biskop Anders pingstafton 17.00 CHARIS världsvida ekumeniska internet-pingstvaka pingstafton 21.00. CHARIS samarbete i Europa, Norden och Sverige. Europeiskt möte i Budapest 22-26 september. Stiftsvallfärd till Vadstena i september i den Helige Andes tecken. Ekumenik och Katolska karismatiska förnyelsens historia i Sverige. Lillemor Hallins senaste bok.

  Katolsk karismatisk förnyelse i Sverige - historik

  Bengt Malmgren 0 738 Article rating: No rating

  Katoliker i Sverige kom i kontakt med den Katolska karismatiska förnyelsen (CCR) ganska snart efter att den med början i USA 1967 spred sig över hela världen. Den hade redan från start en starkt ekumenisk prägel. Detta är en längre version med länkar av den artikel som publiceras i maj i FKE´s tidskrift Kristen Enhet.

  Rapport från förberedande europeiskt möte för konstituering av CHARIS kontinentala service-gemenskap.

  Rapport av Bengt Malmgren från zoom-möte 23-25 april

  Bengt Malmgren 0 639 Article rating: No rating

  23-25 april samlades ett nittiotal personer representerande Katolska karismatiska förnyelsen i hela Europa till ett förberedande zoom-möte, det första mötet med europeiska ledare i enlighet med CHARIS nya organisation som startade på pingsten 2019.

  RSS
  245678910Last