Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration
Raniero Cantalamessa: Varje gång jag kommer till Sverige blir jag personligen uppbyggd
Bengt Malmgren
/ Categories: Uncategorized

Raniero Cantalamessa: Varje gång jag kommer till Sverige blir jag personligen uppbyggd

Oas-konferensen i Katarina kyrka samlade människor inte bara från Svenska kyrkan utan från hela kristenheten. Huvudtalare på OAS-konferensen var p Raniero Cantalamessa. Han intervjuas i Dagen, han säger bl.a.: "Vi har upplevt en ny pingst i ett sekel. Först i de protestantiska kyrkorna, senare även i katolska kyrkan. I dag är Andens verk en samlande faktor som går genom alla kristna samfund. När vi samlas i den här "pingstens ande" upplever vi en större enhet och glädje tillsammans. Detta är något nytt."

P Cantalamessa beskriver att det finns en stor öppenhet inom Vatikanen för den karismatiska förnyelsen:  "Redan Paulus VI öppnade vägen och sedan bekräftade Johannes Paulus II detta. Även den nuvarande påven är mycket öppen och har skickat hälsningar till karismatiska möten som har hållits i Italien. Det finns ett stort intresse inom katolska kyrkan av att ta del av vad den helige Ande gör i vår tid".

Inom den institutionaliserade kyrkan i Sverige tycker sig p Cantalamessa se en brist på engagemang för evangelisation och en brist i tydlig förkunnelse av Jesus, till och med en tvekan av Jesu gudomlighet. HAn tillägger: "Men parallellt med detta finns det grupper som står fasta i tron, som har ett oerhört engagemang för Jesus, och som har en sådan iver i att prisa Herren och att sprida budskapet om honom. Så varje gång jag kommer till Sverige blir jag personligen uppbyggd". Läs hela intervjun här.

 

Previous Article Mer från 2008
Next Article Mer från 2009
Print
9701 Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.