sv-SEpl-PLen-GBes-ESde-DE

Jesusmanifestationen 17 maj 2014 i Stockholm

Bengt Malmgren, katolsk representant i Jesusmanifestationens ledningsgrupp säger: "Jesusmanifestationen lyfter fram kärnan i den kristna tron, vilken är Jesus Kristus själv. Som Bibelns ord säger är Jesus vägen, sanningen och livet. (Joh 14:6) Tron på Jesus har inneboende kraft att förvandla liv och omständigheter. Därför vill vi tillsammans upphöja Jesus, mitt i centrala Stockholm."

I likhet med de tidigare åren kommer manifestationen att innehålla flera olika programpunkter.

09.00-10.00 Förbönsgudstjänst i S:a Clara kyrka

10.30-12.30 Seminarieprogram:

  • ”Jesus läkaren för kropp och själ” - Ledare: Linda Bergling Plats: Citykyrkan, Ad. Fredriks Kyrkogata 10
  • ”Enda vägen till Gud? – det unika med Jesus i en värld full av religioner”
   Föredrag av Stefan Gustavsson. Panelsamtal med Elisabeth Sandlund, Pelle Hörnmark och Gunilla Svensson. Plats: Betlehemskyrkan, Luntmakargatan 82
  • ”Marcus Birro om Jesustro idag” – Ledare: Stefan Svärd Plats: Folkungakyrkan, Folkungagatan 90
  • ”Jesus – vårt exempel i bön och förbön – Ledare: Torbjörn Erling m.fl. Plats: Citykyrkan – Mahognysalen – Ad. Fredriks Kyrkogata 10

13.00-17.00 Kids Corner och Youngsters med Lennart Henriksson – Plats: Kungsträdgården

13.00-14.30 Gemensamt anordnad bönevandring genom Stockholms city

14.50-17.00 Den stora huvudgudstjänsten i Kungsträdgården

[Affisch A4 med fullständigt program till anslagstavlor här]

 

 

Läs mera: "Jesusmanifestationen, årets största ekumeniska kristna samling..."

------------------------------------------------------------------------------------- 

Bilder från tidigare års Jesusmanifestationer:

Jesusmanifestationen 2013

 

 

 

 

Jesusmanifestationen 2012

Jesusmanifestationen 21 maj 2011

Katolska kyrkan deltog aktivt i årests Jesusmanifestation i Stockholm 21 maj. Biskop Anders Arborelius talade i Fatbursparken, och Bengt Malmgren ingick i Jesusmanifestationens centrala ledningsgrupp och var platsansvarig för programmet i Fatbursparken.

09.00 inleddes dagen med förbönsgudstjänst i Filadelfiakyrkan. På förmiddagen var det samlingar på olika platser runtom i Stockholm och i Kungsträdgården anordnades Barnens Jesusmanifestation.

14.00 vandrade man från parkerna och torgen till Kungsträdgården och avslutningsgudstjänsten där som i år enl preliminära uppskattning samlade 18000 personer, något färre än fjolårets manifestation.

18.00: firades på inbjudan av biskop Anders Arborelius katolsk mässa med de andliga rörelserna och lekmannaordnarna i Stockholms katolska stift i Katolska domkyrkan (se mera nedan). Därefter var det fest i Domkyrkosalen.

-----------------------

 

[ fler bilder ]

 

Programmet i Fatbursparken 21 maj 11.30-13:30

Sång- och dansprogram med barn från Skarpnäckskyrkan introduceras av Pastor Carl-Johan R. Freed. Sång av Seghen Daniel,Mirjam Kalcevic, Felicia Boström. Dansgruppen Beloved daughters of God. Vi får också se en kristen hip/hop-akt.

Barn och ungdomar från Polska katolska missionen

Tal av Biskop Anders Arborelius

Gabriela Chin A Loi med sångteam

 Diakon Björn Håkonsson med teatergrupp från Malmö: "Man öppnar väl inte en grav": Små vardagsscener där uppståndelsesbudskapet kommer så att säga "störande" in mitt i alla jordiska bekymmer såsom svartsjuka, kriminalitet, ensamhet m.m.

Vittnesbörd

Afrikansk kör, Burundikören ochLovsångsteam från Holy Oasis Ministries medverkade på scenen och i vandringståget till Kungsträdgården.

Medverkande församlingar: Frälsningasarmén Söderkåren, Holy Oasis Ministries, Kinesiska församlingen, Maria Magdalena församling, Skarpnäckskyrkan, Stockholms katolska stift.

 [Programfolder]

 Mässa med biskop Anders och alla andliga rörelser och lekmannaordnar i stiftet kl 18.00 i Katolska domkyrkan

I anslutning till Jesusmanifestationen bjuder biskop Anders in andliga rörelser och lekmannaordnar att fira mässa tillsammans med honom. Mässan äger rum i Katolska domkyrkan 21 maj kl 18.00. Efter mässan samling och mingel i Domkyrkosalen. Biskop Anders skriver i inbjudningsbrevet:

Kära bröder och systrar i de andliga rörelserna i Stockholms katolska stift!

Det är en stor glädje för mig att veta att alla ni så troget och hängivet försöker efterfölja Jesus i enlighet med evangeliet och de olika karismer som ni blivit delaktiga av. För vår katolska Kyrka i Sverige är det livsviktigt att de andliga rörelser och traditioner som ni tillhör får växa och utveckla sig. Ni har alla något att tillföra till vårt stift, ja, till hela kristenheten i vårt land.

För några år sedan ordnade vi ett gemensamt pingstmöte för er för att understryka er plats i Kyrkan och samtidigt betona vikten av utbyte och samverkan mellan er. I år skulle jag vilja inbjuda er till en liknande samling i samband med Jesusmanifestationen lördagen den 21 maj. Säkert är det många av er som på olika sätt deltar i detta ekumeniska och evangelisatoriska evenemang. Läs hela inbjudningsbrevet här.


 

Jesusmanifestationen 2010

 

...ägde rum på Pingstaftonen, den 22 maj. Det var tredje året i rad denna ekumeniska manifestation hölls. 25.000 personer från alla samfund samlades till den avslutande gudstjänsten  i Kungsträdgården kl 15.00.

På förmiddagen var det torgmöten på olika torg i Stockholm. Katolska kyrkan ansvarade för programmet på Mynttorget. På denna sida finns bilder och videomaterial från Mynttorget.

Programmet utformades som en gudstjänst med lovsång, körer, psalmsång, bibelläsningar, förkunnelse, förböner, vittnesbörd.

Medverkande körer: Domkyrkokören från Stockholms katolska domkyrka under ledning av Elisabeth von Waldstein, Lovsångsteam med Diakon Pancho Chin A Loi och ungdomar, Två afrikanska körer.

P Damian Eze predikade utifrån Jesusmanifestatioinens huvudtema: Följ med och se. F Damian är katolsk präst och kommer från Nigeria.  Han tillhör missionssällskapet S:t Paulus missionärer (MSP) och är kyrkoherde i Sankt Pauli katolska församling i Gävle.

Diakon Kennet Pålsson var huvudansvarig för programmet och Bengt Malmgren talade om Pingstens kultur. Vi fick också höra personliga vittnesbörd från olika personer.

 

 

[P Damian del 2]  [P Damian del 3]

 

 

 

 

  

Fler bilder här

 


 

Jesusmanifestationen 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

. . .


Aktuellt från arbetsgruppen

   Minimizar