Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration

Vad är CHARIS?

Specialutgåva av CHARIS Magazine förklarar allt om tillblivelsen av CHARIS, den nya organisationen för Vatikanens kontdakt med och stöd åt Karismatiska förnyelsen (CCR)

Bengt Malmgren 0 4442 Article rating: No rating

CHARIS är en entitet (eng "body") tillskapad av Den Heliga Stolen genom Dikasteriet för lekmännen, familjen och livet. Dess syfte är att vara kontaktlänk till och främja den världsvida Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan (CCR).

EU-CHARIS Informationsbrev nr 3

Europeiskt förberedande möte 23-25 april för förberedelse av "Service of communion på kontinental och nationell nivå i Europa

Bengt Malmgren 0 4760 Article rating: No rating

EU-CHARIS Informationsbrev nr 3 har just utkommit. Det handlar om det interimistiska koordinationsteamet för Europa som nu finns i avvaktan på att den nya kommunikations- och samarbetsstrukturen för CHARIS skall konsolideras på kontinental och nationella nivåer. Där finns också en presentation av Paolo Maino, europeisk representant i CHARIS internationella service-team. Han talar om enhet och mångfald inom förnyelsen. 

CHARIS och den kristna enheten

Nyinrättad kommission skall främja enheten

Bengt Malmgren 0 5119 Article rating: No rating

CHARIS som betjänar Katolska Karismatiska Förnyelsen har inrättat en kommission för kristen enhet, “Christian Unity Commission” (CUC) med syfte att främja och arbeta för enhet i Kristi kropp, såsom det uttrycks i Jesus Kristus bön i Joh 17:21.

Katolsk karismatisk förnyelse - inte en rörelse utan en ström av den helige Andes nåd för hela Kyrkan.

Bengt Malmgren 0 4860 Article rating: No rating

I sista webb-utgåvan av CHARIS Magazine skriver Jean-Luc Moens, moderator för CHARIS internationella service-gemenskap. Han betonar det som sagts från början, att den Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan (CCR) inte är en rörelse i vedertagen mening, utan en ström av nåd för hela Kyrkan.

RSS