Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration
Event date: 2018-03-09 17:00 - 2018-03-10 17:00 Export event
Bengt Malmgren
/ Categories: Händelser

24 timmar för Herren 9-10 mars

Inbjudan till eukaristisk tillbedjan och bikt i Katolska domkyrkan 9-10 mars

24 timmar för Herren 9-10 mars

"24 timmar för Herren" är ett initiativ från Påvliga rådet för den Nya Evangelisationen att åter-evangelisera Katolska kyrkan där kärleken håller på att svalna. Vi alla katoliker, ja alla döpta kristna, är kallade att blåsa liv i nådegåvan, hålla kärleken brinnande, omvända oss från det onda och utrustade med Andens gåvor ställa oss till tjänst i Guds rike och upptäcka var och en sin speciella kallelse.


Påve Franciskus skriver i sitt fastebudskap:


I år vill jag med detta budskap hjälpa hela Kyrkan till ett liv i glädje och sanning under denna nådens tid. Därvid låter jag mig ledas av Jesu ord i Matteusevangeliet: ”Genom att laglösheten tilltar, kommer kärleken att kallna för de flesta” (Matt 24:12).

Jag inbjuder Kyrkans lemmar att med iver gå in i fastetiden sporrade till allmosor, fasta och bön. Även om kärleken hos många riskerar att slockna, slocknar den aldrig i Guds hjärta. Han skänker oss alltid nya tillfällen för att vi åter skall kunna visa kärlek.

 
Ett tillfälle är initiativet ”24 timmar för Herren”, som inbjuder oss att fira försoningens sakrament i samband med den eukaristiska tillbedjan. I år kommer detta att äga rum fredag och lördag, den 9:e och 10:e mars, inspirerat av psalm 130:4 ”Hos dig är ju förlåtelse”.

 

I Katolska domkyrkan i Stockholm hålls 24 timmars tillbedjan med början efter kvällsmässan kl 17.00 fredag den 9 mars. Det finns också tillfälle till bikt under del av denna tid. Mer information här.

Print
6939 Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.