Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration
Event date: 2022-10-03 18:00 Export event
Sebastian Stakset berättar om sin väg till tron
Bengt Malmgren

Sebastian Stakset berättar om sin väg till tron

Katolska domkyrkan Stockholm 3 oktober kl 18.00. Välkomna!

Sebastian Stakset, tidigare Sebbe Staxx, medlem i Kartellen, gangsterrapparen som levde ett destruktivt liv som kriminell och drogmissbrukare, vittnar om sin väg till en levande kristen tro som förvandlade hans liv. Han har fått en särskild karisma att nå ut till dem som är i samma situation som han var.

Det är kanske lättare att ta till sig Jesus om man varit på samhällets botten och inte bär med sig det motstånd som eliternas och de bättre lottades ”rikedom” innebär. Men det finns också ett motstånd av annat slag som Sebastian beskriver som vi alla bär på, men när det motståndet rämnar, då är hjärtat vidöppet för att ta emot Kristus.

Jag tror det blir en spännande kväll med Sebastian Stakset. Han riktar sig inte minst till ungdomar och bryr sig inte så mycket om formella ekumeniska samtal, utan är rakt på sak med ett allmängiltigt vittnesbörd som går direkt till hjärtat och som vi alla kan ta till oss, katoliker såväl som alla kristna, men kanske framförallt om du levt halvhjärtat eller långt borta från tro och kyrka och längtar efter mening och innehåll i ditt liv.

I ungdomsvärlden idag finns så mycket utanförskap, ensamhet och meningslöshet som leder till kriminalitet och drogberoende. Livet är hårt, inte minst i förorterna. Sebastian har en bakgrund som utmanar oss alla att söka en annan livsstil – att möta och radikalt vandra med Jesus, han som kan förvandla våra liv.

Att ladda ner:
[Affisch A4 (pdf)]

[Bild lämplig för sociala media]

Print
2527 Rate this article:
3.0

Documents to download

Please login or register to post comments.