Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration

Bengt MalmgrenRapport om karismatisk förnyelse i de nordiska länderna sammanställd av Bengt Malmgren september 2021 (engelska)

3 months ago

  CHARIS moderator slutar
  Bengt Malmgren
  / Categories: CCR

  CHARIS moderator slutar

  Jean-Luc Moens tillkännager sitt beslut i brev till vännerna i Karismatiska förnyelsen

  CHARIS internationella moderator Jean-Luc Moens har begärt att bli entledigad från sitt uppdrag på grund av sjukdomsfall i familjen, och Kardinal Kevin Farell, prefekt för Dikasteriet för lekmännen, familjen och livet har accepterat hans begäran. Moens beskriver situationen i ett öppet brev till alla vänner inom Katolska karismatiska förnyelsen.

  Moens tillträdde sin tjänst december 2018 som moderator i CHARIS "international service of communion" och har helhjärtat gått in för sitt uppdrag, och säger att han sörjer över att nu behöva sluta, men beslutet är taget efter moget övervägande i bön och efter samtal med personer runtomkring honom.

  Han samtalade med påve Franciskus i februari, och påven uppmanade honom att be och överväga sitt beslut och lämnade honom full frihet vad han än kom fram till.

  Han ber om våra förböner för sig och hans familj. Be också att dikasteriet finner en ny moderator snarast som kan ta vid i det viktiga arbetet att sprida medvetenheten om Andens fulla liv i hela kyrkan.

  Previous Article Katolsk karismatisk förnyelse. Nyhetsbrev från Bengt Malmgren
  Next Article EU-CHARIS Informationsbrev nr 3
  Print
  860 Rate this article:
  No rating
  Please login or register to post comments.