sv-SEpl-PLen-GBes-ESde-DE
  Hem
  |  Login

MINIMISE
Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration

Kalender

MINIMISE

MINIMISE
Event date: 13/09/2019 17:00 - 21:00 Export event
Alan Ames, känd nutida mystiker, reträtt Göteborg 13 sept
Bengt Malmgren

Alan Ames, känd nutida mystiker, reträtt Göteborg 13 sept

Kristus Konungens katolska församling

Om Alan Ames:

Alan Ames föddes i London 1953. Under sin ungdom var han medlem i ett MC-gäng, på en vandring nerför av våld och alkohol. Efter sitt giftermål flyttade han till Australien med sin familj. 

Omvändelsen kom 1993 då Alan insåg hur hans förflutna och hans synder hade sårat Gud. Han insåg att Jesus kunde erbjuda honom förlåtelse från korset, efter en tids kamp accepterade han den förlåtelse som Jesus erbjöd. Herren hjälpte Alan att komma tillbaka till sakramenten och till kyrkan. 

Jesu kärlek hjälpte honom att vända hat och smärta till kärlek. Senare kallade Gud Alan till att bli ett vittne som sänds för att bära Guds kärlek till världen. Alan har givit hundratusentals människor hopp om välsignelse - det hopp som han själv fått från sitt sakramentala kärleksförhållande till den treenige Guden.

Alan Ames har stöd och välsignelse för sin mission av ärkebiskopen i Perth, Australien, liksom av många andra biskopar runt om i världen. Alan Ames är en av de mest kända lekmannamystikerna i dag och har skrivit ett tjugotal böcker. En av de mest kända bestseller är ”Through the Eyes of Jesus” (”Genom Jesu ögon”) som har översatts till fjorton språk.

Fullständigt program här.

Kristus Konungens katolska församling, hemsida.

Print
73
Please login or register to post comments.

Theme picker

 


ICCRS samordnar och betjänar den världsvida karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan.

Den karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan är inte en rörelse i samma mening som andra rörelser i kyrkan. Det finns ingen jordisk grundare, det är snarare en ström av Guds nåd som ger förnyelse i den Helige Ande. Den är världsvid och ger sig tillkänna i många olika uttrycksformer. KArismatiska förnyelsen består av en mångfacetterad samling personer, grupper, kommuniteter och tjänster. Men i vår olikhet och mångfald delar vi samma erfarenhet att vår tro blir mera levande genom den Helige Andes utgjutande och frigörande i våra liv. Det som vi kallar eller "den Helige Andes dop" eller "den personliga Pingsten". Charles Whitehead, tidigare president för ICCRS har skrivit en sammanfattande artikel om den karismatiska förnyelsen. Läs artikeln här.

ICCRS (International Catholic Charismatic Renewal Services) med huvudkontor i Vatikanen samordnar den karismatiska förnyelsen på världsplanet. I senaste numret av ICCRS nyhetsbrev kan man läsa mer om ICCRS och dess funktion. Läs mer om ICCRS funktion i Katolska karismatiska förnyelsen här.

MINIMISE

 
   

ICCRS web-TV

UT PÅ DJUPT VATTEN: Se Michelle Morans inspirerande tal från 50-årsminnet av Duquense-weekenden om Karismatiska förnyelsens framtid och mission på ICCRS-TV

 

10 min sammandrag av DVD om Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan:

 

History of CCR on video - Espanol

I nyutgåva inör 50-årsjubileet: Hela historien om 18 februari 1967 då Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan föddes:

The Dramatic Beginning of The Catholic Charismatic Renewal. New Life Publishing

Beställ via info@isidor.se
200 kr inkl frakt

DVD om Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan utgiven av ICCRS:

Cross of the Renewal:

 

 ICCRS har introducerat Cross of the Renewal som en symbol som alla kan bära som ett vittnesbörd om den Helige Andes kraft i deras liv.

Blodet och vattnet från Jesu sida symboliserar den Helige Andes utgjutande.

Orden "VENI CREATOR SPIRITUS" uttrycker vår ihärdiga bön för ett kontinuerligt utgjutande av den Helige Ande.

Finns i olika utföranden: Med halskedja, som hängsmycke, kragnål, nyckelring.


Beställning av dessa produkter via e-post: info@isidor.se