sv-SEpl-PLen-GBes-ESde-DE
  Hem
  |  Login

Minimera
Prenumerera på nyhetsbrev
First Name
Last Name
Email
Avsluta prenumeration

Minimera

Minimera
Event date: 2018-09-03 09:00 - 20:00 Export event
Bengt Malmgren
/ Categories: Ekumenik, Händelser

BÖN FÖR LANDET – INFÖR VALET

Ekumenisk bön i Stockholm 3 september 2018

Peter Artman, präst i Herrljunga och representant i Sverige för European Union of Prayer är initiativtagare till detta ekumeniska förböns-event som flera av Sveriges kyrkoledare står bakom: 

Söndagen den 9 september går Sverige till val; det gäller riksdag, landsting och kommun. Måndagen den 3 september inbjuder vi till en dag i bön i och utifrån S:ta Clara kyrka. Under förmiddagen går vi förbi Rosenbad, Utrikesdepartementet, Riksdagen, Slottet, Mynttorget och Storkyrkan. Vi stannar till för att be om Guds välsignelse och nåd över landet. Riksdagshuset ligger på Helgeandsholmen, därför sjöng vi förra året: Kom Helig Ande med renhet, kom Helig Ande med din kraft. I Dig så har vi vår styrka. Allt vi behöver finns i Dig. Under eftermiddagen blir det panelsamtal om vårt samhälles utmaningar, följt av bön, lovsång och tillbedjan.  

Vi tar inte vår bas utifrån ideologier och ber inte för partier. Rent konkret handlar valet om fördelning av mandat, men bönedagens fokus är inte främst valet, utan vårt land. Vi ber att Guds vilja ständigt ska få ske i Riksdagens beslutande församling. Vi ber att Guds namn ska bli helgat i Regeringens verkställande och pågående arbete. Vi ber att Ditt rike, Kristus Jesus, ska bli synligt i vårt land och bland vårt folk och alla folk. Denna vinter har överraskat många med sen sträng vinterkyla och mycket snö på flera håll. 

Våren ger nu hopp om en ny tid. Det heter många bäckar små. Det gäller vårfloden, men också bönen. Det finns kraft i den samlade floden och forsen, där mycket vatten tränger fram samtidigt. Det är därför vår förhoppning att många kan förenas denna dag till bön för vårt folk och vårt land. Vi förstår att plikter och obekväma arbetstider gör det svårt för många att ansluta, liksom avståndet till huvudstaden. I andra städer tas liknande initiativ samma vecka och under valhelgen. Där vi inte kan förenas på samma plats kan vi dock vara ett i bönen, genom samme Ande, som manar oss och leder bönen åt oss när vi själva inte vet hur vi ska be. Kom, helig Ande, med en ny tid för vårt land och för vårt folk! 

Välkomna till Stockholm, i bön för vårt land, måndagen den 3 september! 

 

Peter Artman, European Union of Prayer 

Mats Nyholm, direktor S:ta Clara kyrka 

Anders Arborelius, biskop Stockholms katolska stift 

Tuve Skånberg, ordförande i Riksdagens kristna grupp 

Kerstin Oderhem, missionsföreståndare EFS 

Patrik Sandberg, ordförande Sverigebönen 

Daniel Alm, föreståndare Pingst FFS 

Hans Weichbrodt, inspiratör Oasrörelsen 

Per Ewert, direktor Claphaminstitutet 

Olof Edsinger, gen.sekr. Svenska Evangeliska Alliansen 

Joakim Lundqvist, pastor Livets Ord 

Merzek Botros, pastor Global gemenskap

Print
1258

Please login or register to post comments.

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
This is 15 day trial version.

 


ICCRS samordnar och betjänar den världsvida karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan.

Den karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan är inte en rörelse i samma mening som andra rörelser i kyrkan. Det finns ingen jordisk grundare, det är snarare en ström av Guds nåd som ger förnyelse i den Helige Ande. Den är världsvid och ger sig tillkänna i många olika uttrycksformer. KArismatiska förnyelsen består av en mångfacetterad samling personer, grupper, kommuniteter och tjänster. Men i vår olikhet och mångfald delar vi samma erfarenhet att vår tro blir mera levande genom den Helige Andes utgjutande och frigörande i våra liv. Det som vi kallar eller "den Helige Andes dop" eller "den personliga Pingsten". Charles Whitehead, tidigare president för ICCRS har skrivit en sammanfattande artikel om den karismatiska förnyelsen. Läs artikeln här.

ICCRS (International Catholic Charismatic Renewal Services) med huvudkontor i Vatikanen samordnar den karismatiska förnyelsen på världsplanet. I senaste numret av ICCRS nyhetsbrev kan man läsa mer om ICCRS och dess funktion. Läs mer om ICCRS funktion i Katolska karismatiska förnyelsen här.

Minimera

 
   

ICCRS web-TV

UT PÅ DJUPT VATTEN: Se Michelle Morans inspirerande tal från 50-årsminnet av Duquense-weekenden om Karismatiska förnyelsens framtid och mission på ICCRS-TV

 

10 min sammandrag av DVD om Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan:

 

History of CCR on video - Espanol

I nyutgåva inör 50-årsjubileet: Hela historien om 18 februari 1967 då Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan föddes:

The Dramatic Beginning of The Catholic Charismatic Renewal. New Life Publishing

Beställ via info@isidor.se
200 kr inkl frakt

DVD om Karismatiska förnyelsen i Katolska kyrkan utgiven av ICCRS:

Cross of the Renewal:

 

 ICCRS har introducerat Cross of the Renewal som en symbol som alla kan bära som ett vittnesbörd om den Helige Andes kraft i deras liv.

Blodet och vattnet från Jesu sida symboliserar den Helige Andes utgjutande.

Orden "VENI CREATOR SPIRITUS" uttrycker vår ihärdiga bön för ett kontinuerligt utgjutande av den Helige Ande.

Finns i olika utföranden: Med halskedja, som hängsmycke, kragnål, nyckelring.


Beställning av dessa produkter via e-post: info@isidor.se